אחרי מספר שנים לא פשוטות שעברו על הכלכלה האמריקאית היא שוב חוזרת לצמוח ולוקחת עמה יד ביד את שווקי הנדל"ן והדיור בארה"ב.
כל הסימנים מעידים על כך ששווקי הנדל"ן בארצות הברית נמצאים במגמה חיובית. כל מי שלקח במהלך חייו קורס מבוא במאקרו כלכלה יודע שבין הגורמים העיקריים שמשפיעים על קצב מכירת הבתים במדינה מסוימת ניתן למצוא את מחירי הבתים, ההכנסה הפרטית של התושבים באותה מדינה ושיעור האבטלה בה.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב שיעור האבטלה בחודש יוני 2015, אשר עמד על 5.3% היה הנמוך ביותר מאז חודש מאי בשנת 2008, בה כזכור התרחש משבר כלכלי חריף בארה"ב.
מחירי הבתים במדינה זינקו בחודשים האחרונים (בהשוואה לחודשים אשתקד) ב-6.5% ושיעור המכירות עלה גם כן והגיע לשיא של 8 שנים לפי נתוני איגוד סוכני הנדל"ן האמריקאי (ה-NAR).
איך המגמה משפיעה על תהליכי רילוקיישן?
שינויי נדל"ן משפיעים מאד על שינוי סביבת מגורים ומעבר למקום חדש. כאשר שוק נדל"ן כלשהו, כמו זה שבארה"ב, מראה מגמת שיפור משמעותית, עובדים במקומות שונים במדינה מרשים לעצמם לחפש מקומות עבודה חדשים מחוץ לאזור ספציפי ויכולים להיות פחות מודאגים מ"מחיר" המעבר למקום חדש.
גורם נוסף שמקל על תהליך הרילוקיישן בארצות הברית הוא ההקלות על מתן האשראי לגורמים פרטיים שבעבר היו נחלתם של בעלי היסטוריית החזר חוב מושלמת בלבד.
גם שוק הדיור בארה"ב משתנה לחיוב, ולכן אנשים שעושים רילוקיישן ולא מעוניינים לרכוש את הדירה בה יגורו, אלא לשכור אותה יהנו גם הם ממעבר קל יותר.
לסיכום, המגמה החיובית ללא ספק משפיעה לטובה הן על רוכשי הדירות והן על שוכרי הדירות בארצות הברית ובו בזמן מחזקת את הכלכלה האמריקאית.